vrijdag 15 mei 2009

Abortus methode: De abortuspil

De abortus pil is een methode die kan worden ingezet als de zwangerschap nog niet verder is dan zeven weken.
Ook bij de abortus pil wordt eerst vast door middel van een echo vast gesteld hoelang de zwangerschap tot nu heeft geduurd. Tevens bepaald een arts of je voor deze abortus methode in aanmerking komt. De abortuspil is namelijk niet geschikt voor mensen met stollingsafwijkingen, hart- en vaatziekten of in combinatie met andere medicijnen.
Als tot abortus via de abortuspil wordt overgegaan wordt er een pil Mifepriston (Mifegyne® à 200 mg) ingenomen. Deze pil bevat een anti-progestageen. Dit blokkeert de werking van het progesteron, een stof die het lichaam zelf aanmaakt om de ontwikkeling en innesteling van de bevruchte eicel te bevorderen.
Twee dagen na het moment van eerste inname wordt de abortus behandeling vervolgt met twee pillen Misoprostol (2 tabletten Cytotec® à 200 mcg). Dit middel doet de baarmoeder samentrekken en zorgt ervoor dat de miskraam wordt opgewekt. Na vier uur neemt u een tweede dosis Misoprostol (2 tabletten Cytotec® à 200 mcg). We raden altijd aan een 2e dosis Cytotec® in te nemen. De kans op het gewenste resultaat, een miskraam, is op bij inname van 2x 2 tabletten veel groter dan bij een eenmalige dosis.
De miskraam heeft een bloeding tot gevolg. Deze bloeding neemt gemiddeld zeven tot tien dagen in beslag. Incidenteel is de bloeding veel heftiger dat bij menstrautie en duurt langer dan 10 dagen.
Als alles achter te rug is volgt na drie weken een nacontrole van de behandeling.

Geen opmerkingen: